Curator: “Public Expo” 2017 – 2019

For three years Dennie Boxem was the organizer, curator en host of Public Expo in grand café Public. The initiative aimed to promote contemporary artist from Zwolle. The grand café is located across Zwolle’s largest museum De Fundatie and next to the Herman Brood Experience and theatre Odeon; the perfect location to propagate contemporary artist from Zwolle.

Boxem arranged duo expositions. By playing with bringing together similarities or differences in styles, techniques or subjects, Boxem accentuated the personal styles of the artists, aiming to increase the visitors attention to look at the details. This way Public Expo turned out to be a great meeting point for artists, art lovers and creatives. It stopped when the grand café changed owners in November 2019.

September 2019

Zwolle versus The World 2.0

Voor het eerst fotografie in Public Expo; Erik Franssen en Thomas Bartelds presenteren hun werk! Franssen, winnaar van de Nikon Theaterfotografieprijs 2016, is huisfotograaf van voorname Zwolse projecten als The Young Ones, De Wilde Deerne, Koorbazen en Theater Gnaffel. Met Bartelds mogen we op reis van Oman naar Namibia en van Zuid-Tirol naar New York. En altijd hij komt thuis in Zwolle.

Juli 2019

Zwolle versus The World

Zwolse stadsgids en bevlogen ras-Zwollenaar Bert Dijkink exposeert met de bereisde en in Zwolle neergestreken Tali Farchi. Waar Dijkink ons in zijn humoristische prenten de leuke gezellige hotspots van onze thuisstad laat zien, mogen we met Farchi mee op interrail langs de wijdse kleurrijke velden van Europa. Graag tot maandag 8 juli 2019! Kunstzinnige groet Dennie Boxem

Mei 2019

Habitat

De jonge ambitieuze Stephanie Duijnisveld en Rik Grit zetten mens en natuur centraal, maar stellen bovenal de vraag hoe beiden zich tegen elkaar verhouden. Duijnisveld schildert haar menselijke silhouetten gevuld met natuurlijke structuren; de mens als onlosmakelijk onderdeel van de natuur. Grit schildert sterke ‘man made’ architectonische vormen in een landschappelijke leegte; de mens beïnvloedt en drukt haar stempel op de natuur.

Maart 2019

Terra Incognita

Alweer de veertiende expositie van Public Expo. In deze expositie ruig geschilderde verwilderde landschappen van Marcel Goossen en desolate architecturale vergezichten van Derko Laan: een ontdekkingsreis waard. Met buren museum De Fundatie en De Herman Brood Experience, heeft grandcafé de perfecte locatie om een podium te bieden aan Zwolse kunst van hoog niveau. Gratis entree, u bent welkom!

Januari 2019

Atelier Een Twee

Juliët Kalter en Ben Marsman zijn werkzaam in een en hetzelfde atelier in Kampen. Naast eigen kunstwerken maken zij ook gezamenlijk werk. De technieken en materiaalkeuze laten zij afhangen van wat het beeld “vraagt”; denk hierbij aan schilderen, mozaïek, modelbouw, fotografie, tekenen en digitale bewerking. De bezoeker krijgt dus een flinke lading mixed-media-kunst te zien!

November 2018

This Is Special

Dit is het goede doelen project van speciaal onderwijs De Ambelt waarmee de school meer dan €13.000,- ophaalde voor Serious Request. Een greep uit hun bezigheden; een cd uitbrengen; schilderden kunstwerken met honderden bezoekers van het IJsbeeldenfestival; marcheerden met meterslange kunstwerken door de Zwolse straten! In februari 2017 werd het project genomineerd voor de Nationale Onderwijs Prijs.

September 2018

Dag en nacht verschil

Waar overdag vele schilderprojecten van Henk Nyenhuis de openbare ruimte van Zwolle sieren, versiert de Zwolse Nachtburgemeester Jeroen van Doornik met zijn avonturen vooral de avonduren.

 

Wees welkom!

Kunstzinnige groet Dennie Boxem

Juli 2018

Adolescentie vs Volwassen

Jeugdige bravoure en lef versus bescheiden volwassen kunde! Annie van der Maten is kunstschilder en docente hyperrealistische taferelen. Haar schilderijen zijn bescheiden van formaat, maar puilen uit van technische kunde! Remon Johannes Stam is een jonge hond met talent! In de formaten groot, groter en grootst schildert hij vol adolescent opportunisme zijn dagelijks leven.

Meo 2018

Water en Vuur

De realistische ‘onder water’-schilderijen van Erica Hyatt vormen een prachtige tegenstelling op de expressieve en vurig geschilderde werken van Erik Neimeijer.

Neimeijer kunt u twee dagen voor de opening tevens als gitarist & zanger aantreffen op het hoofdpodium van het Zwolse Bevrijdingsfestival! Dus cultureel ontkateren doet u hier en ik zie u graag op 7 mei! Kunstzinnige groet Dennie Boxem!

Maart 2018

Maatschappijkritiek

Uw weekend weer op cultureel verantwoorde wijze oprekken? Dat kan!

Op maandag 3 maart vertoont grand café Public de kunstschilders Tamme De Boer en haar eigen organisator en curator Dennie Boxem! Zij tonen een selectie van hun maatschappijkritische werken.

Januari 2018

Kunstvriendschap

Een expositie van de kunstvrienden Daniel Douglas en Diederik Haveman; twee Zwollenaren om in het oog te houden!
Meer info op www.diederikhaveman.nl en www.danieldouglas.nl

November 2017

72-jarige kunstenaarstweeling

Public Expo speelt graag twee stijlen tegen elkaar uit om een nieuw verhaal te tonen. In de komende expositie ontbreekt juist dit facet; er is een gebrek aan verschil. Want de eeneiige 72-jarige tweeling Wim en Jan van Lenthe exposeren! Samen maakten zij schilderreizen van Drenthe tot Frankrijk. In hun landschappen zijn de overeenkomsten in toets en verfbehandeling vaak zo groot, dat er slechts in het perspectief subtiele verschillen zijn te onderscheiden; de broers schilderden vaak enkele meters uit elkaar hetzelfde onderwerp! Uniek…

September 2017

Groei

Ditmaal kunstwerken van kunstenaars Tosca van den Braak en Hans Mateboer. Ondanks de grote verschillen in stijl; Van den Braak maakt driedimensionale wandornamenten en Mateboer grootse potloodtekeningen, komen hun kunstwerken ‘al groeiend’ tot stand. Deze overeenkomstige werkstijl zorgde voor een zodanige klik dat zij speciaal voor deze expositie samen een kunstwerk maakten, die natuurlijk te bewonderen zal zijn.

Juli 2017

Meesterwerk(en)

Maandag 3 juli, een expositie gespitst op de actualiteit. Public Expo toont werk van cliënten van zorginstelling Meesterwerk. Zij begeleiden cliënten bij beschermd wonen en voorzien in dagbestedingsplekken, waaronder een atelier. Hier werd The Tattooed Panther gemaakt, waaraan 32 cliënten en begeleiders samenwerkten. Meesterwerk ligt onder vuur daar de Gemeente Zwolle hun zorgkwaliteit onvoldoende acht.

Mei 2017

Herman Brood

Public Expo komt met een nieuwe tweemaandelijkse expositie, ditmaal een expo van niemand minder dan de Zwolle grootheid: Herman Brood!

In samenwerking met De Herman Brood Experience.

Inloop vanaf 17:00 uur. Officiële opening om 18:00 uur.

Maart 2017

Contrastrijke familie expositie

In de tweede editie de werken van de professionele kunstenaars Mattijs Bredewold en Martin Graveth. Het belooft een unieke duo-expositie te worden, want hoewel de kunstenaars familieleden zijn, kan het contrast in hun schilderstijl haast niet groter! Bredewold zoekt de grenzen op in ‘(te) gekke’ tatoeagekunst, terwijl Graveth klassieke hyperrealistische stillevens schildert. Dit contrast binnen hun familieband geeft de expositie van neef en oom een bijzondere dimensie.

Januari 2017

Marit Otto 

Maandag is het zo ver: de eerste Public Expo!

Met kunstwerken van Marit Otto; gratis borrelhapjes; live muziek van Max & Maria en 10% korting op alle maaltijden! U bent welkom vanaf 16:30 uur!

Expositions:

 

2019-09; Erik Franssen & Thomas Bartelds

2019-07; Bert Dijkink & Tali Farchi

2019-05; Stephanie Duijnisveld & Rik Grit

2019-03; Marcel Goossen & Derko Laan

2019-01; Juliët Kalter & Ben Marsman

2018-11; ‘This Is Special’ special education De Ambelt

2018-09; Jeroen van Doornik & Henk Nyenhuis

2018-07; Annie van der Maten & Remon J. Stam

2018-05; Erica Hyatt & Erik Nijmeijer

2018-03; Tamme de Boer & Dennie Boxem

2018-01; Daniel Douglas & Diederik Haveman

2017-11; Wim & Jan van Lenthe

2017-09; Tosca van den Braak & Hans Mateboer

2017-07; Meesterwerk’s Meesterwerken

2017-05; Herman Brood

2017-03; Mattijs Bredewold & Martin Graveth

2017-01; Marit Otto

 

All openings first Monday of every odd month.

There is great music thanks to Max & Maria.

All posters thanks to Wing Chung Lam.