Dag van de Duurzaamheid met Jan Terlouw 2019

Op donderdag 10 oktober; de Dag van de Duurzaamheid, hield STORM in recruitment samen met het Academiehuis | De Grote Kerk een avond met Jan Terlouw. Theatermaker Boudewijn Koops ging deze avond in gesprek met schrijver, politicus en bepleiter voor een duurzame en meer verbonden samenleving Jan Terlouw.

Terlouw kwam bij DWDD in de spotlights met zijn pleidooi voor meer ‘touwtjes uit de brievenbus’. Hij bedoelde daarmee dat we maatschappelijke én klimatologische problemen echt alleen kunnen aanpakken als we elkaar weer gaan vertrouwen. Gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde aarde en een verbonden samenleving, dat is wat Terlouw wil meegeven.

Zwolse theatermaker, acteur en artistiek leider van De Zwolse Stadsproductie Boudewijn Koops was de gastheer van de avond. Zwollenaar singer-songwriter Aïrto (o.a. bekend van The Voice of Holland en De Beste Singer-Songwriter van Nederland) gaf de avond muzikaal vorm. Zwolse kunstenaar Dennie Boxem verzorgde een interactieve schilderactiviteit waaraan ook Jan Terlouw bijdroeg; hij schilderde het touwtje door de brievenbus van de voordeur.

Fotografie: Hennie Vrielink & Arnold Bouman