Dag van de Duurzaamheid met Jan Terlouw 2019

Op 10 oktober, ter ere van de nationale Dag van de Duurzaamheid, organiseerde STORM in recruitment samen met Academiehuis | De Grote Kerk een avond met Jan Terlouw. Theatermaker Boudewijn Koops ging in gesprek met de schrijver, oud-politicus en bepleiter van een duurzamere en meer verbonden samenleving.

Terlouw kreeg van de DWDD een uniek cadeau voor zijn tachtigste verjaardag; een minuut zendtijd. Terlouw hield een prachtig pleidooi voor meer ‘touwtjes uit de brievenbus’. Hij bedoelde daarmee dat we maatschappelijke én klimatologische problemen alleen kunnen aanpakken als we elkaar weer gaan vertrouwen. Gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor een gezonde aarde en een verbonden samenleving, dat is wat Terlouw wil meegeven.

Juist dit touwtje schilderde Terlouw in Boxems schilderij Sint Michael & De Draak, die de avond voorzag van een interactieve schilderactiviteit. Na het interview van Terlouw schilderden de gasten woorden uit de lezing in de vleugels van Michael. Boudewijn Koops was gastheer van de avond. Aïrto voorzag van muziek.

Fotografie: Hennie Vrielink & Arnold Bouman